Salát Nicoise

Salát Nicoise

Salát Nicoise pro 4 osoby

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • hlávkový salát
  • cherry rajčátka
  • vařené fazolky
  • vařené brambory
  • 4 vařené vejce
  • černé olivy

na zálivku:

  • česnek
  • balsamikový ocet
  • dijonská hořčice
  • sůl
  • olivový olej

 

Omytý hlávkový salát rozprostřeme na talíře, na salát poklademe rozpůlená cherry rajčátka, brambory, fazolky, olivy a vejce. Do misky vložíme rozetřený česnek, lžičku soli, zalijeme polévkovou lžící octa, přidáme lžíci dijonské hořčice, zašleháme zhruba decilitr olivového oleje. Zálivkou zakapeme salát.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *