Bochánkový chléb z domácí pekárny

Bochánkový chléb z domácí pekárny

Domácí pekárny a pečení chleba se pomalu ale jistě stává hitem domácností nejen v České Republice. Vůně čerstvého pečiva lynoucí se bytem nenechá v klidu žádného labužníka. Recept na domácí bochánkový chléb z domácí pekárny je velice jednoduchý a chuťově vynikající. Tento recept na chléb vychází z poměru ingrediencí 350g tekutých přísad ku 500g pevných přísad. Určitě doporučujeme upéct!

Suroviny na Bochánkový chléb z domácí pekárny

Maximálně 500 g polohrubé mouky, 100 g povolené Hery, maximálně 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru, špetka soli podle chuti, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, sušená jablka, kandované ovoce, čokopecky.

Postup na upečení – Bochánkový chléb z domácí pekárny

Do nádoby domácí pekárny vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g již skoro rozpuštěné Hery a 350g tekutých surovin máme v domácí pekárně.

Do našeho budoucího bochánkového chleba přidáme vanilkový cukr, 5 lžic cukru a doplníme polohrubou moukou do konečných 500 g. Do rohu nádoby domácí pekárny přidáme špetku soli. Doprostřed mouky uděláme malý důlek a přidáme lžičku sušeného droždí. Zapneme domácí pekárnu na základní program, tak aby se upekla světlá kůrka. Po zvukovém signálu můžeme přidat rozinky a mandlové lupínky, případně můžeme přidat na kostičky nakrájená sušená jablka nebo kandované ovoce či čokopecky. Pekárna si poté ještě necelou hodinu uržuje teplotu a chléb se dopéká.

Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Bochánkový chléb z domácí pekárny – užitečné rady

  • Rozinky můžeme namočit do trošky rumu, bochánkový chléb dostane nový nádech.
  • Při dopékání můžeme přidat nakrájené sušené meruňky a slunečnicová a dýňová semínka obalená v cukru.
  • Kdo má rád, může do chlebového těsta přidat trochu citronové kúry pro další rozměr chuti a vůně

Kde koupit domácí pekárnu na pečení chleba?

Domácích pekáren je mnoho druhů. Nejdříve si všechny pekárny pěkně prohlídněte, vyberte tu nejlepší pro vaše potřeby a upečte se tento vynikající Bochánkový chléb z domácí pekárny podle tohoto receptu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *